اختلالات روانی در کودکان کاملاً شایع است و تقریباً در یک چهارم این گروه سنی در هر سال رخ می دهد. شایع ترین اختلالات روانی دوران کودکی اختلالات اضطرابی ، افسردگی و اختلال بیش فعالی با نقص توجه (ADHD) است. اگرچه کمتر رایج است، اما اختلالات رشدی و اختلالات روان پریشی در کودکان می تواند تاثیری مادام العمر بر کودک و خانواده او داشته باشد.
مانند هر گروه سنی، هیچ دلیل خاصی برای بیماری های روانی در کودکان وجود ندارد. علاوه بر علائم خاص هر اختلال روانی، کودکان مبتلا به بیماری روانی می توانند علائم مربوط به سن و وضعیت رشد شان را نشان دهند. تشخیص بیماری روانی در کودکان معمولاً شامل ترکیبی از ارزیابی های جامع پزشکی، تکاملی و سلامت روانی است.
انواع مختلفی از درمان ها برای مدیریت بیماری های روانی در کودکان وجود دارد، از جمله چندین داروی موثر، مداخلات آموزشی یا شغلی و همچنین انواع خاصی از روان درمانی.کودکان مبتلا به مشکلات روحی و روانی می توانند پیشرفت تحصیلی پایین تری داشته باشند، مشارکت بیشتری در سیستم عدالت کیفری داشته باشند و نسبت به همسالان خود از استقرار کمتری در سیستم رفاه کودکان برخوردار باشند.
تلاشها برای پیشگیری از بیماریهای روانی دوران کودکی به عوامل خطر خاص و غیر اختصاصی، تقویت عوامل محافظتی و استفاده از رویکردی متناسب با سطح رشد کودک تمایل دارد.